Tarihsel Gelişim

OKULUMUZ

2007 yılında İstanbul Ticaret Odası 13 ilde, 13 şehidimizin adını yaşatmak amacıyla 13 ortaokulu yaptırma projesi planlanmıştı. Bu okullardan birinin ortaokul ihtiyacı bulunan Isparta ili Yenişarbademli ilçemize yapılması kararlaştırıldı. Bu okula isim verilmesi çalışmaları çerçevesinde Yenişarbademli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 30.01.2008 tarih ve 700/115 sayılı yazı ile Yenişarbademli Garnizon Komutanlığı’ndan “İlçe nüfusuna kayıtlı bulunan şehit ve gazi isimlerinin” bildirilmesini istedi. Yenişarbademli Garnizon Komutanlığı 30 Ocak 2008 tarih ve 1680-225-08 sayılı cevabi yazıları ile 1995 yılında Tunceli’de şehit olan Jandarma Onbaşı Mustafa Gözütok’un isminin yeni yapılacak okula verilmesinin uygun olacağını bildirdi. Ancak çeşitli sebepler nedeniyle bu proje kapsamında okul yapılması gecikince, Yenişarbademli ilçesine İl Özel İdare kanalıyla okul yapıldı. Projedeki sıkıntıların giderilmesi ile İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılacak okulun yeni yapılan konutlar nedeniyle okul ihtiyacının en yoğun hissedildiği İlimiz Davraz Mahallesi’ne yapılması kararlaştırıldı. 29 Nisan 2010 tarihinde Isparta Valiliği ile İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve 27 yönetim kurulu üyesinin katılımı ile okul yapım protokolü imza töreni düzenlendi. Protokol çerçevesinde okul inşaatı için Valilik tarafından 12 bin metrekarelik arsa gösterilmiş, altyapısının Belediye tarafından hazırlanması ile Isparta Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği tarafından AKFEN Yapı İnşaat’a 2.372.000,00+KDV bedel ile ihalesi yapılmış ve 28.09.2010 tarihinde bir yıl inşaat süresi ile inşaata başlanmıştır. Okulumuzun inşaatı 22.12.2011 tarihinde tamamlanarak geçici kabulü yapılmış olup, 06.02.2012 tarihinde hizmete açılmıştır. 15.07.2011 tarihinde Hüseyin Yüksel OFLAZ kurucu müdür olarak görevlendirilmiştir. 20.12.2011 tarihinde Hüseyin Yüksel OFLAZ görevinden ayrılarak yerine Özer ÖZDOĞANCI asaleten okul müdürü olarak atanmıştır.2019 yılı  Yönetici atama  ve  yer değiştirmelerinde Okul Müdürlüğüne  Mehmet YILDIZ  atanmış olup  halen görevine devam etmektedir. Okulumuz  3 idareci, 63 öğretmen, 1 memur, 5 hizmetli ve 849 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmekte olup sosyal sportif  ve  akademik  başarıları  ile ilimizin tercih edilen  okullarından biri olma yolunda ilerlemektedir.

ŞEHİT MUSTAFA GÖZÜTOK’UN BİYOGRAFİSİ

Isparta İli Yenişarbademli İlçesi Yeni cami Mahallesi’nde 16 Ocak 1970 Tarihinde dünyaya gelmiştir. Anne Adı; Fatma, Baba Adı; Yüksel’dir.

1981 Yılında Yenişarbademli İlkokulunu, 1984 Yılında Yenişarbademli Ortaokulunu bitirmiştir. Daha sonra 1988 Yılında Ankara Kalaba Meteoroloji Lisesini bitirerek Diyarbakır Hava Limanında Meteoroloji Memuru olarak göreve başladı.  1991 Yılında Kezban (ÜNAL) GÖZÜTOK ile evlendi. Diyarbakır’da 5 yıl görev yaptıktan sonra Denizli ili Çardak ilçesindeki Hava Limanında Meteoroloji Memuru olarak görev yapmaya başladı. Burada görevli iken 1994 yılında vatani hizmetini yapmak üzere İzmir Foça 7. Jandarma Komando Eğitim Alayına gitti.

Burada 3 ay Eğitim Birliğini tamamladıktan sonra Tunceli İli Hozat İlçesi Kurukaymak Jandarma Karakol Komutanlığı’na dağıtımı yapıldı. Burada Jandarma Onbaşı olarak vatani görevini yaptığı sırada 24 Haziran 1995 tarihinde bölücü terör örgütü PKK ile çıkan silahlı çatışma esnasında şehit olmuştur. Şehit Mustafa Gözütok evli ve 1 çocuk babası idi. Şehidimiz Yenişarbademli Asri Mezarlığında medfundur.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 27.09.2023 18:31 - Görüntülenme: 2870

Etiketler :